Wegwijs in het vennootschaprecht

Met het vennootschapsrecht wordt het geheel van regels bedoelt die betrekking hebben op vennootschappen. In mei 2019 onderging het vennootschapsrecht enkele grondige veranderingen. Een groot onderdeel van deze verandering is dat er momenteel nog maar een viertal vennootschapsvormen bestaan die elk hun eigen voor-en nadelen kennen. Ons team van juristen volgt al deze veranderingen nauwgezet op, waardoor wij u correct en weloverwogen advies kunnen aanbieden voor uw vennootschap.

Oprichten van- of veranderen naar een vennootschap

Vaak kiezen ondernemers bij de opstart van een bedrijf voor een eenmanszaak als ondernemingsvorm, waarna later beslist wordt om over te gaan op een vennootschap. Dit omdat er aan een vennootschap voordelen verbonden zijn op het gebied van:

  • Fiscaliteit
  • Overnames
  • Opvolging
  • Beperking van aansprakelijkheid
  • Financieringsnoden

Het oprichten van een vennootschap brengt net zoals bij andere ondernemingen een reeks administratieve plichten en vragen met zich mee. Het is daarom zeker een goed idee om u te laten bijstaan door een jurist van Ac|s bij het oprichten van of veranderen naar een vennootschap.

Wegwijs in het vennootschapsrecht dankzij een specialist van Ac|s

Door de wijzigingen in het vennootschapsrecht moeten heel wat vennootschapsvormen omgezet worden naar de vier vormen die momenteel nog gangbaar zijn. Dit creëert administratieve last maar tevens ook nieuwe mogelijkheden. De toegenomen flexibiliteit die met de omvorming van het vennootschapsrecht is gekomen, biedt ook kansen om uw vennootschap volledig volgens uw specifieke situatie uit te werken. De juristen van Ac|s Accountants geven concreet advies over de meest optimale inrichting van uw vennootschap op basis van uw huidige en toekomstige financiële situatie.

Wilt u graag een bedrijf oprichten maar twijfelt u nog of een vennootschap de juiste ondernemingsvorm is voor u? Ook daaromtrent kunnen we de juiste begeleiding aanbieden. Contact opnemen kan eenvoudig via onderstaand formulier of door een afspraak te maken met een kantoor in uw buurt.

Stuur ons een bericht

Grote Baan 201, 2380 Ravels
Desmedtstraat 23, 2320 Hoogstraten
Lierseweg 238, 2200 Herentals
Sint-Antoniusstraat 16, 2400 Mol
Parklaan 44, 2300 Turnhout
Beukenlei 24, 2960 Brecht
Palmbosstraat 9a, 2990 Loenhout

Blijf up to date!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de belangrijkste updates!

Bij inschrijving gaat u akkoord met de privacyverklaring.