Doe de V-test voor bedrijven!

2015-03-08

De VREG heeft aanvullend op de V-test voor gezinnen nu ook een V-test voor bedrijven ontwikkeld. Dit is zeer goed nieuws aangezien uw onderneming op een eenvoudige manier veel kosten kan besparen.

De V-test maakt een vergelijking tussen de verschillende elektriciteit- en aardgasproducten van alle energieleveranciers in Vlaanderen.

Door het ingegeven van uw jaarlijks energieverbruik kunt u berekenen hoeveel u kan besparen. Deze gegevens kunt u terugvinden op uw eindafrekening. Ook uw distributienetbeheerder kan u deze informatie verstrekken.

 

Voor welke bedrijven?

 

Uw onderneming moet aan volgende voorwaarden voldoen:

  • aangesloten zijn op het laagspanningsnet
  • een aansluitingsvermogen kleiner dan 56 kVa hebben
  • een lage drukaansluiting op het gasnetwerk hebben

 

Kan uw bedrijf kosteloos van energieleverancier veranderen?

 

KMO’s en zelfstandigen met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van maximum 50.000 kWh en een jaarlijks gasverbruik van maximum 100.000 kWh kunnen op elk ogenblik kosteloos van energieleverancier veranderen. In dit geval moet enkel een minimale opzeggingstermijn van 1 maand gerespecteerd worden.

Is uw verbruik groter dan bovenvermelde jaartotalen, dan bent u gebonden aan de voorziene einddatum die in de overeenkomst werd opgenomen. Wenst u toch eerder over te schakelen, dan heeft de energieleverancier de mogelijkheid een verbrekingsvergoeding te vorderen die overeenstemt met maximum 3 maanden voorschot.

 

Hoe kunt u deze test doen?

Via onderstaande link komt u rechtstreeks terecht bij de V-test voor bedrijven:

http://www.vreg.be/nl/doe-de-v-test-voor-bedrijven