Lokaal advies op maat

Ac|s Accountants heeft intussen 6 vestigingen verspreid doorheen de Kempen, waardoor we makkelijk bereikbaar zijn. Op die manier kunnen we dicht bij onze klanten staan en als directe vertrouwenspersoon steeds voor de juiste toegevoegde waarde zorgen.

Voor elk type ondernemer het juiste advies

Het spreekt voor zich dat niet alle ondernemerstypes op een identieke manier geadviseerd kunnen worden. Een ander type vergt meestal een andere aanpak. Door de gebundelde kennis van al onze medewerkers staan wij garant voor de nodige ‘in-house’ expertise. Wij zorgen ervoor dat u met de juiste persoon in contact wordt gebracht.

Startende ondernemer

Als startende ondernemer verwacht u van ons de beste zorg, goed advies, een correcte visie, duidelijke lijnen, eerlijke uitleg, hulp bij het maken van de juiste keuzes. Voor minder gaan we niet.

Wettelijke formaliteiten

Alle wettelijke en nuttige formaliteiten bij het opstarten van uw onderneming kennen we als geen ander en handelen wij voor u af zodat u zich kunt focussen op wat écht belangrijk is: uw nieuwe zaak!

Vrijblijvend gesprek

Maak een afspraak voor een eerste, vrijblijvend en kosteloos gesprek zodat we u kunnen adviseren van bij de start.

Ondernemer

“Meer dan 40 jaar tot uw dienst” is onze slogan. Uit deze jarenlange geschiedenis putten we een enorme know-how op alle gebieden van de boekhouding. We hebben een brede kijk op de constant veranderende ondernemerswereld.

Advies en begeleiding

We bieden u een stabiel personeelskader zodat u een vertrouwensband kunt opbouwen met uw vaste dossierbeheerder. We hebben voor u alles in huis: een moderne aanpak, een mix van de juiste mensen op de juiste job, een persoonlijke aanpak en jarenlange ervaring.

Proactief meedenken

In een snel veranderende omgeving is de rol van ons als accountant in het bijzonder om proactief mee te denken met u als ondernemer.

Internationaal ondernemer

Onze diensten reiken ver buiten de grenzen. Door de jaren hebben we binnen onze groep hard gewerkt aan een internationaal netwerk.

"Premier International"

Ac|s is lid van “Premier International”, een wereldwijd netwerk van middelgrote accountants- en adviesbureaus. Via “Premier International” kunnen wij uw internationale ambities ondersteunen. Onze buitenlandse partners zijn zeer betrouwbaar: zij zijn gescreend op de kwaliteit van hun service en kennen perfect de lokale situatie. Net de garanties die u nodig hebt. Voor de Premier-dienstverlening gelden vaste tarieven. In principe worden uw vragen die wij aan een buitenlandse partner stellen, binnen de 48 uur beantwoord.

Nederland

Een aantal van onze vestigingen zijn gelocaliseerd dicht bij de Nederlandse grens waardoor we hierin een bepaalde expertise hebben opgebouwd. Daarnaast werken we heel nauw samen met accountantskantoren in Nederland.

Landbouw ondernemer

Thuis op 't platteland

DLV Accountants

Ac|s Accounants is één van de tien partners van het DLV Accountantsnetwerk met in totaal 20 vestigingen gespreid over heel Vlaanderen. Een ‘DLV-team’ binnen ACS verleent deze service aan onze klanten in de land- en tuinbouw en aanverwante sectoren.

Progressieve aanpak

De DLV-partners streven een progressieve aanpak op het vlak van fiscaliteit en vennootschappen na. De accountantskantoren die deel uitmaken van DLV Accountants werden op deze basis geselecteerd en worden voortdurend bijgeschoold op het vlak van de land- en tuinbouwwetgeving. Het volwaardig zelfstandig statuut van de DLV-partners zorgt ervoor dat ze als ondernemers omgaan met hun klanten. Meer informatie omtrent de dienstverlening via DLV Accountants kan u terugvinden op hun website.

Hoe kunnen we dit realiseren?

Een associatie werkt versterkend! Dat hebben we zelf meermaals ondervonden binnen onze onderneming. Ieder individu heeft zijn eigen expertise, maar hoe meer je kennis kan delen hoe sterker het inzicht. Het is een meerwaarde om terecht te kunnen bij 25 collega-accountants voor specifieke vragen omtrent een materie waar je zelf misschien minder ervaring mee hebt. We blijven ook actief investeren in de opleiding van onze Ac|s medewerkers en steunen de collega’s die zich willen vormen tot erkend accountant of belastingconsulent.

Digitaal dossier

Via Ac|s Connect evolueren we naar een “paperless office”. Cliënten worden nooit verplicht om hierin mee te gaan, maar de grote meerderheid volgt en het is duidelijk dat de toekomst ligt bij automatisatie en digitalisering. De bedrijfswereld moet mee in de digitale versnelling en dat heeft zeker ook zijn voordelen, zoals:

 • een volledig digitaal dossier in de Cloud, overal toegankelijk
 • een volledig inzicht in uw cijfers met detail van alle kostenrubrieken
 • dashboards die duidelijke trends aangeven van de financiële evoluties binnen uw bedrijf
 • indien gewenst een periodieke export van betalingsbestanden zodat je zelfs geen tijd meer verliest met de input van manuele betalingen
 • restaurantbonnetjes hoef je voortaan zelfs niet meer mee te nemen, gewoon een foto met gsm volstaat om ze door te sturen naar uw boekhouding
 • mogelijkheid tot tussentijdse rapportering van resultaten

Wij zien alleen maar voordelen en zijn overtuigd dat we met automatisering nóg veel verder geraken in de komende jaren. Daarbij zoeken we steeds naar een oplossing die ook meerwaarde biedt voor onze cliënten. Uw boekhouding bevat zóveel nuttige informatie en het zou zonde zijn om daar geen inzicht in te hebben!

Steeds bereikbaar

Wij zijn binnen ons vakgebied een hoofdspeler in de Kempen, regionaal gespreid over zes kantoren die vlot toegankelijk en bereikbaar zijn. Cliënten hebben bij ons altijd twee aanspreekpunten die thuis zijn in uw dossier, dit met de intentie om altijd iemand bereikbaar te hebben voor vragen of bijkomende support.

De juiste expertise

Gezien onze schaalgrootte hebben wij de juiste expertise in huis voor de dagdagelijkse opvolging en optimalisaties binnen uw fiscaal dossier. Vanuit een jarenlange ervaring in de duizenden dossiers die wij beheren, creëer je ook meer en meer inzicht in de diverse takken van het ondernemen. Wij zijn gespecialiseerd in de bouwsector, vrije beroepen, handelsondernemingen, productiebedrijven en zoveel meer.

Indien er toch een opdracht wordt aangereikt die buiten ons werkdomein ligt, dan kunnen wij beroep doen op zeer goede contacten met notarissen, revisoren, advocaten of andere professionele experten.

Erkend dienstverlener KMO-portefeuille

Via de KMO-portefeuille kan u tot 30% subsidies krijgen vanuit de Overheid voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van uw onderneming verbeteren. Wilt u ook steun krijgen in het groeiproces van uw onderneming? Ontdek hier voor welke dienstverlening u gebruik kan maken van de KMO-portefeuille.

Waarmee kunnen we helpen?

Accountancy

We verzorgen uw boekhouding graag van A tot Z, van zeer klein tot zeer groot.

 • Advies en verwerking van uw administratie
 • BTW-aangiften
 • Opmaak en bespreking van tussentijdse cijfers

Lees meer

Fiscaliteit

Het optimaliseren van uw fiscale situatie, alsmede zorgen dat alles tijdig ingediend wordt, behoort uiteraard tot ons takenpakket.

 • Aangifte personenbelasting
 • Aangifte vennootschapsbelasting
 • Successieplanning

Lees meer

Juridisch

Onze juridische afdeling staat u bij met raad en daad.

 • Opmaak en nazicht van allerlei contracten (overnamecontract, huurcontract...)
 • Eerstelijns juridisch advies
 • Opstellen van uw algemene voorwaarden

Lees meer

Hoe kunnen wij uw bedrijf helpen groeien?

Net zoals elk ondernemerstype een andere aanpak vraagt, behandelen wij ook elke onderneming op een persoonlijke manier. Van beginnende ondernemers tot internationale ondernemingen met jarenlange ervaring: wij doen er alles aan om uw zaak te doen groeien. Benieuwd wat wij allemaal voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze vestigingen in uw buurt.